Facebook

Sunday, May 22, 2011

Назарій Яремчук та ансамбль Смерічк - Чумацький Шлях



Сторона 1
1. Чумацький Шлях - І. Корнілевич - А. Матвійчук
2. Яблука падають в траву - В. Проколик - І. Лазаревський
3. Чорна кава - О. Злотник - Ю. Рогоза
4. Дощ за вікном - О. Злотник - Ю. Рогоза

Група Міраж(1), Смерічка (2-4)

Сторона 2
1. Коли-небудь - О. Злотник - Ю. Рогоза
2. Усміхнись мені - В. Шабашевич - В. Крищенко
3. Плотогони - П. Дворський - Н. Яремчук
4. Одинокий вожак - Г. Татарченко - В. Крищенко
5. Батько і мати - О. Злотник - В. Крищенко

Смерічка (1,3,4), Карпати (2), Міраж (5)

Чорна кава


Звукорежисери В. Лєщенко і М. Дідик
Редактор М. Кузик
Художник Н. Чернишова
Фото М. Голянка

Ім’я Назарія Яермчука сьогодні добре відоме любителям пісні, української естради. Ще юнаком він став причетним до становлення нових засад української естради. Вся епоха початку 70-х років пам’ятна бурхливим розквітом нової естради, розквітом пісень В. Івасюка і І. Поклада, Л. Дутковського і О. Зуєва. Новими гранями заблищали народні пісні Буковини і Гуцульщини, ритми коломийки органічно вплелися в сучасну ритмічну основу рок-н-ролу.
Стають водомі імена Софії Ротару, Назарія Яремчука і Василя Зінкевича, молодь відкриває для себе ансамблі Смерічка і Кобза. Особлива популярність приходить до
молодих митців з Буковини після домонстрації фільму Червона Рута....
Назарій Яремчук, співак з сомадіяльності, виростає поступово до рівня зрілого майстра. Точна інтонація, бездоганний смак в підборі програм, постійне звертання до народних джерел - ось штрихи до портрету співака. Молодий географ, випускник Чернівецького державного університету, він назавжди зв’язав свою долю з піснею.
Захопленя перостає в справу всього життя. І, наче на доказ цього, сьогодні за плечима Назарія роки копіткої роботи над майстерністю. Нині співак - випускник Київського державного інституту культури ім. О. Корнійчука. І не дарма артист обрав факультет сценічної режисури: кожна пісня в його виконанні перетворюється на своєрідній міні-спектакль. “Це дозволяє мені вільніше почуватися на сцені, точніше оприділяти смисловий акцент кожного твору. І, звичайно, режисура концерту ансамблю Смерічка - також випробування моїх здібностей в новому ампула“, - говорить Назарій Яремчук.
Сценічні площадки багатьох країн світу знайомі з українським співаком. Разом з
ансамблем Назарій Яеремчук побував в Індії і Канаді, Афганістані й Монголії, Лаосі, ЧССР і НДР... Важко знайти в нашій країні куточок, де не звучав би голос українського співака.
Перший диск з записами Н. Яремчука з’яваилася в 1980 році. Цей новий - своєрідний звіт про нелегкий творчий період.

Мелодия 1990
Тираж 17600


1 comment:

  1. http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=37673

    ReplyDelete